Ual·la! és una expressió d’alegria, de sorpresa o de curiositat, potser fins i tot d’indignació…

Qui som?

Format pel binomi artístic d’en Modesto Lai i l’Alba Rubió, el show de petit format s’esdevé entre temes propis d’estil modern i gags teatrals de caire humorístic que lliguen les peces musicals entre sí.

Ual·la! va fer les seves primeres passes l’any 2011, tocant a bars i locals de Barcelona. Des de llavors i fins l’actualitat ha pogut oferir més de 350 con- certs en diverses ciutats de la península i festivals – Periferias de Huesca, Fira de Microteatre de Castelló, Escena Poblenou, Cicle Hivernacle de La Bàscula, La Festassa de Sagrada Família, La Peixera de Tordera…-.

Durant el 2014 i 2015, Ual·la! s’instal·la a Buenos Aires, on pot actuar en els principals centres culturals de la ciutat, i on té l’oportunitat de participar en l’elenc del grup artístic SUCEDE.

L’any 2017 creen Indigesta Fam, espectacle de mig format i el 2019 estrenen Play! que veurà la llum en format àlbum la primavera del 2020.

amb el·la geminada, cling!

Biografia

Alba Rubió

Nascuda el 1985 a la ciutat de Barcelona, comença el seu periple musical el 2011 cantant en el duet Ual·la!. Rep formació teatral a l’escola Cincómonos, de la mà de Lucía Jurjo i Jorge Salinas. Es forma musicalment a l’Escola de Blues de Barcelona i, actualment, a l’Escola Superior de Música Taller de Músics. Estudia diverses tècniques vocals amb cantants com Marian Barahona (blues), Mariona Castillo i Ona Pla

(Voicecraft), Diana Palau, Florencia Otero i Odette Tellería (jazz), Nora Fainman (cant modern), Míriam García (canto andino) i Esther Justel (Speech Level Singing). Durant el seu pas per Buenos Aires, forma part de l’espectacle multidisplinar SUCEDE, amb el que arribarà a actuar al Teatre Margarida Xirgu. Actualment forma part de la companyia de música per a nadons Daquidallà. Forma part del projecte “Heaven&Earth” de flamenc-gospel, amb Nacho Melús i Pau Figueres.

Modesto Lai

Nascut a Osca el 1983, Modesto Lai és pianista clàssic professional, especialitzat en música contemporània a l’Escola d’Estudis Superiors Musikene (Donosti). Toca també el fortepiano i el clavicèmbal com a resultat dels seus estudis en Música Antiga a l’ESMUC (Barcelona). Juntament amb la cantant lírica Laura García Olalla, és fundador del grup NoChalPeople, dedicat a la creació d’espectacles de música clàssica i contemporània i teatre d’humor (www.nochalpeople.com). És creador de diferents espectacles de música i teatre, entre els que destaquen “¡Adiós, Plutón!”, “Berio like a moai” (amb el qual va

participar en l’Encontre Internacional de Compositors de les Illes Balears l’any 2012) i “El concierto maldito”. Actualment forma part de la Companyia teatral The Junguis Impro collective com a músic improvisador. Compta amb formació complementària en Dramaturgia amb Pablo Ley (Eòlia, Barcelona), Interpretació Teatral amb Irina Alonso (Teatro San Martín, Buenos Aires), Producció Teatral amb Gustavo Schraier (Teatro San Martín, Buenos Aires) i Il·luminació Teatral (Centro Cultural Rojas, Buenos Aires). Actualment segueix la seva formació teatral en improvisació amb el còmic i improvisador argentí Ale Risorio.